Det største minde begynder her

Det største minde begynder her

mandag den 26. april 2010

Gode venner og 3 retters menu

I fredags havde vi besøg af Møller og Anne. Det plejer jo i sig selv at være super hyggeligt. Denne gang havde vi dog valgt at tage en anden metode i brug. Lasse følte sig inspireret af programmerne "til middag hos" og "4 stjerners middag". Han ville rigtig gerne lave en rigtig lækker 3 retters menu som skulle imponere. Vi begyndte ugen med at lægge hovedet i blød for at sammensætte en menu. Der blev kigget i kogebøger og på nettet. Onsdag aften blev menuen fastlagt. Torsdag blev der handlet ind og saucen til hovedretten blev påbegyndt.
Til forret fik vi røget oksekød på en bund af rucola salat, pinjekerner og revet parmesanost. Inden vi skulle spise blev der dryppet en lækker olivenolie over. Forretten stod klar da Kasper og Anne kom. Det var et dejligt syn. Forretten var en succes og speltbrødet fra Penny Lane var rigtig lækkert. Tallerkenen var som slikket da vi var færdige med forretten. Til hovedret blev der serveret hasselbagte kartofler, smørstegte asparges, dampet spinat med en smule smør, oksemørbrad viklet ind i karl johan svampe og lufttørret parmaskinke og en demi glace. Kasper var i total ekstase over kødet. Han blev ved med at sidde og smile og sige: "Det her kød her. Jamen det her kød. Det er altså bare godt." Det var en fantastisk tilfredsstillelse at se at både Kasper og Anne nød maden lige så meget som vi gjorde. Det var en kæmpe succes og utrolig lækkert. Tænk at man kan være så heldig med et forsøg. Efter hovedretten var vi så mætte at vi var nød til at have en pause inden desserten skulle på bordet. Pausen blev brugt til at Kasper og jeg fik udbygget føringen i Partnes. Vi endte med at vinde 3-0 over Anne og Lasse. Smukt resultat. Det beviser bare hvem der er de sande Partner-mestere. Efter nederlagen var det blevet tid til dessert. Den bestod af en chokolademouse på en bund af chokoladekage og friske hindbær og jordbær. Den smagte himmelsk. Endnu en succes på noget jeg aldrig har prøvet at lave før. Alt ialt må man sige at denne 3 retters menu var en kæmpe succes og vil gentage den til hver en tid.

Efter denne lækre menu skulle der games lidt mere. Vi rykkede i sofaen og så skulle der spilles wii. Endnu engang vand Kasper og jeg. 3-1 i kanorace. Helt igennem fortjent efter en stor indsats. Ellers stod den på fægtning, basket, bordtennis og wadeboard. Der skulle også spilles en omgang Mario Kart. Koncentrationen var helt i top og tungen lige i munden. Det er nemlig ikke så let som det ser ud til. Aftenen/natten blev sluttet af med en omgang Trivial hvor Anne og Lasse endelig fik oprejning men hvem ville ikke få det med så lette spørgsmål. Så kunne selv den mindst intelligente person vind. Hi hi hi. Hvem sagde dårlig taber??? Sengen kaldte omkring kl. 04. Helt igennem dejlig aften med hygge og rigtig godt selskab. Besøget blev sluttet af lørdag med en god brunch med æg, bacon, varme rundstykker, pandekager og smoothies. Mums det var lækkert.
Nu er det bare at glæde sig til det kommer en invitation til en middag på snerlevej. Kan næsten ikke vente for det er altid hyggeligt at være sammen med Kasper og Anne. De er nogle dejlige mennesker som vi sætter utrolig stor pris på.

2 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk kväll ni hade och vilken meny. Jag är fast vi ett program som heter "Halv åtta hos mig" vilket jag antar är nästan detsamma som ni ser. Får massor av inspiration av såda program och vill bara baka och laga mat hela tiden!
  Hoppas få se er snart och kanske få bjuda er på en 3-rätters!

  Många kramar

  SvarSlet
 2. Hej Madde

  Vi vil rigtig gerne op til jer og have en 3 retters menu og så en is hos Bosse. Der er så meget vi mangler at se hos jer og vi prøver at finde tid til at komme op til jer. Det er heller ikke let med al den basket Lars spiller.
  Håber i begge har det godt og trives. Efter din blog lyder du livet. Det er dejligt at se.

  Mange krammer

  SvarSlet